UPUTE ZA RODITELJE za dovođenje djece u dječji vrtić Opuzen

28.08.2020.

 Poštovani roditelji,

obvezni  ste proučiti izdane smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 24.08.2020. o preventivnim mjerama koje ćemo provoditi u Dječjem vrtiću Opuzen.

Upute za dovođenje djece u dječji vrtić Opuzen:

 • Ustanova vodi evidenciju ulaska i izlaska u bilježnicu, bilo da je riječ o ovlaštenom ili neovlaštenom osoblju (djelatnici, roditelji/ skrbnici)
  Evidencija ulazaka i izlazaka mora se obaviti na adekvatan način da se ne stvaraju grupiranja na ulazu.                                                                                                 Održavati razmak 1,5 m u odnosu na sve druge osobe, dezinfekcija ruku na ulazu te izbjegavanje zadržavanja i grupiranja. U pratnji djeteta uvijek je samo jedna odrasla osoba iz obitelji ( susjedi, rodbina isključeni). Roditelj i druga osoba u pratnji djeteta obvezno u ustanovi nosi masku te bez maske ne može ući u ustanovu.
 • Dijete uz pratnju roditelja ulazi u ustanovu tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u sobu.
 • Roditelji su obvezni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se moraju javiti prvo svom pedijatru, a zatim u ustanovu. Vrijednosti izmjerene temperature upisati u djetetovu bilježnicu. Bilježnicu roditelj/dijete donosi sa sobom u ruksaku, a odgojitelj je svakodnevno provjerava.
 • Koliko god je to moguće neophodno je smanjiti fizički kontakt djece i odgojitelja iz jedne odgojne skupine s djecom i odgojiteljima drugih odgojnih skupina, iz tog razloga će djeca odgojne skupine boraviti u jednoj prostoriji.
 • Dugi boravak s dnevnim odmorom djeci će biti osiguran unutar njihove skupine.
 • Dolazak u vrtić – najkasnije do 08:30
 • Kod dolaska po dijete ulazna vrata otvaraju se na poziv zvonom.
 • Za boravak djeteta u vrtiću potrebno je pripremiti: papuče, pidžamu, rezervnu presvlaku za cijeli tjedan (ruksak označiti imenom i prezimenom djeteta).
 • Prijenosne stvari i igračke od kuće nisu preporučljive.

 

24.08.2020. Hrvatski zavod za javno zdravstvo

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI2020./2021.  (smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 24.08.2020.god.)

 

Ravnateljica

 Dijana Glavor Vitali