Ruksak (pun) kulture „Pričom do glazbe, glazbom do govora“

U sklopu projekta Ruksak (pun) kulture u Dječjem vrtiću Opuzen 31. listopada 2023 g. gostovala je glazbena radionica „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ koju je vodila gđa Mirna Snoj,profesorica klavira.
Na radionici je sudjelovalo 23 djece iz odgojnih skupina Ribice i Kockice te njihove odgojiteljice Manuela Šutalo i Jasminka Njavro.
Glazbena radionica provedena u našem vrtiću temelji se na glazbenoj metodi koja svojim sadržajima (pjesmice, brojalice, slušanje klasične glazbe, muzičke igre) uvodi djecu u svijet glazbe.

Projekt Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstven je umjetničko-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Projekt omogućuje dostupnost umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture te općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Cilj je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.